Alla barnen skämt en enkel form av brillianta skämt

Alla barnen

Ett skämt eller en rolig historia behöver delar som samverkar för att den skall uppfattas som rolig. Ett skämt måste ha en tydlig poäng. Ett skämt måste ha en viss grad av igenkänning som dessutom måste vara så bred som möjligt för att träffa så många som möjligt. Dessutom måste skämtet vara roligt. Det kan vara argt, det kan vara taskigt. Det kan vara plumpt eller helt enkelt bara dråpligt. Det måste dock vara roligt. Det kanske enklaste sättet att göra ett skämt roligt är att få till en oväntad och snabb vändning. Då överraskas mottagaren och släpper därigenom sin gard. Helst skall då skämtet gå från något helt vardagligt till något väldigt allvarligt eller oväntat och dessutom vara anpassat till sin publik. Det är helt enkelt en dålig idé att dra en blondinvits framför ett stort antal kvinnliga blondiner.

Alla barnen skämt är tidlösa

Det finns få vitsar som passar så bra in på ovanstånde beskrivning som alla barnen skämt, helt enkelt eftersom alla barnen skämt uppfyller alla kriterier på kortast möjliga tid. Skämtet består nämligen bara utav satser som ofta till och med ryms i en och samma mening. Skämtens enkelhet har gjort dem tidlösa och varje generation har lärt sig dem samt fört dem vidare. De är lätta att komma ihåg och de är harmlösa men samtidigt ofta lite fräcka. Helt enkelt perfekta för alla som behöver en snabb vits att dra inför en avslappnad publik.

Enkelheten är nyckeln

Alla barnen badade i poolen utom Lotten för hon låg på botten. Att något så enkelt kan få dig som läser att dra på smilbanden talar för skämtformen i helhet. Mottagaren får direkt en igenkännbar bild av barn som badar i en pool. Samma bild byts snabbt ut mot den döde, eller i vilket fall avsvimmade Lotten som ligger på botten. Att det vardagliga byts mot det ovanliga är ofta tillräckligt för att locka till skratt. Här gör man det med något så oväntat som ett barn på botten av en pool. Osmakligt i andra sammanhang men här i sin tydliga kontext av skämt, bara roligt.

Urvalet är enormt

Vitsarnas popularitet ligger inte bara i deras enkelhet utan även i mångfalden som omger dem. Varianterna är otaliga och utökas hela tiden. Formen är väldigt tacksam eftersom den tillåter varje människa att helt enkelt ta en aktuell händelse och göra narr av den. Det enda man behöver är ett namn och något som rimmar på det samma.